Gecertificeerde kluizen

Geld, belangrijke documenten en goederen die waardevol voor u zijn, wilt u veilig opbergen en beschermen tegen diefstal en/of brand. Een brand- of inbraakwerende kast of kluis van hoge kwaliteit biedt u die gewenste bescherming.

 

Certificeringsinstantie ECB-S

Helaas zijn er nog steeds veel kluizen op de markt die niet gecertificeerd zijn en dus niet de bescherming bieden die nodig is. Bij kluizen die getest zijn bij de Europese certificeringsinstantie ECB-S kunt u altijd rekenen op de beste bescherming en maximale zekerheid. ECB-S is namelijk dé toonaangevende Europese certificeringsinstantie voor brand- en inbraakwerende kluizen.

Bij een groot aantal van onze productlijnen ziet u het ECB-S logo afgebeeld. Het ECB-S (European Certification Boards-Security) is de onafhankelijke, geaccrediteerde certificeerder van verschillende veiligheidsproducten zoals kluizen, datasafes en archiefkasten

Vertrouw uw kostbaarheden daarom alleen toe aan een ECB-S- geteste kluis. U kunt deze betrouwbare kluis herkennen aan het blauwe ECB-S label. Dit label bevindt zich aan de binnenzijde van de kluisdeur en geeft u meer informatie over het bouwjaar, certificaatnummer, gewicht, serienummer, de weerstandsklasse en volgens welke brand- en inbraakwerende normeringen de kluis is getest.

Aan het ECB-S certificaat of ECB-S logo kunt u zien dat de kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en onafhankelijk is getest. Bovendien krijgt u altijd een optimale prijs/kwaliteitsverhouding en wordt de kluis gegarandeerd geaccepteerd door verzekeraars. Uiteraard adviseren we u graag over de beste oplossing die past bij uw situatie.

Om de kwaliteit van de kluis te kunnen beoordelen is aan de binnenkant van de gecertificeerde kluis een label aangebracht. Hieraan kunt u zien dat de kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en onafhankelijk is getest.

Braakwerende normering(PDF)
Brandwerendheid normering(PDF)