Plaatsing en Verankeren

Kluizen/kasten tot 1000 kg moeten altijd deugdelijk verankerd zijn.

Ongeacht het gewicht adviseren wij altijd om uw kluis te verankeren. Hiermee voorkomt u dat de kluis zomaar wordt meegenomen of verplaatst. Een goed verankerde kluis is een absolute noodzaak voor lichte- en middelzware kluizen. De Europese norm schrijft zelfs voor dat alle kluizen tot 1.000 kg deugdelijk verankerd moeten zijn. We hebben het hierover inbraakwerende kluizen die contant geld en / of waardevolle eigendommen beschermen tegen diefstal

De indicatie waardeberging in de prijslijst geldt voor de standaarduitvoering van een safe, die zich bevindt in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand, binnen de bebouwde kom.

Inhuizing

Inhuizing, wat houdt dat in ?

In principe wordt met inhuizen “plaatsen” bedoeld.

Het kan echter ook betekenen dat u de kluis op een andere verdieping, of verder in huis afgeleverd wilt hebben. Dit dient u wel bij de bestelling van de kluis aan te geven !

Ook al bent u dan zelf van plan de kluis te verankeren, dan nog is het afleveren op de bewuste plaats meer dan de standaard bezorging. Standaard wordt de kluis bezorgd tot over de eerste drempel achter de eerste deur, oftewel net aan binnen. Woont u in een flatgebouw dan wordt de kluis achter de eerste deur in het trappenhuis of lift-portaal afgeleverd. Ook de zware kluizen.

Als de vervoerder niet voor verrassingen komt te staan ( zoals grindpaden, trappetjes of drempels hoger dan een bepaald aantal centimeters ) zal deze de kluis altijd binnen afleveren, maar daar houdt zijn verantwoordelijkheid op, hij is immers een vervoerder, geen inhuizer.

Onze verkoopprijs is gebaseerd op dit gegeven, en wij laten u vrij te kiezen voor de optie die u het meest geschikt vindt. De kosten van plaatsing en/of inhuizing van een kluis zijn afhankelijk van een aantal zaken.